Laakerinlehti, tieteellisesti tunnettu nimellä Laurus nobilis, on aromaattinen yrtti, jota käytetään usein keittiössä sen voimakkaan maun ja tuoksun vuoksi. Välimeren alueelta kotoisin oleva laakerinlehti saadaan ikivihreästä laakeripuusta. Lehdet ovat tummanvihreitä ja kiiltäviä, ja niillä on nahkamainen rakenne. Yleensä niitä käytetään kokonaisina, ja niitä lisätään keittoihin, pataruokiin, kastikkeisiin ja marinadiin antaen niille hienovaraisen ja hieman kukkaisen maun. Laakerinlehti on myös tärkeä ainesosa perinteisissä mausteseoksissa, kuten Bouquet garni ja Provencen yrtit. Ruokakäytön lisäksi laakerinlehteä käytetään myös sen mahdollisten terveyshyötyjen vuoksi, mukaan lukien tulehdusta ehkäisevät, antioksidanttiset ja antimikrobiset ominaisuudet. On kuitenkin tärkeää huomata, että laakerinlehtiä tulisi käyttää kohtuudella niiden voimakkaan maun vuoksi.